6 Mayıs 2010 Perşembe

ETSY'de Nasıl Satış Yapılır - 1


GÜNCELLEME (2021)

Artık Dijitale Girişim adını verdiğim yeni adresimdeyim! Dijitale Girişim internette satış ve online girişimcilik üzerine bir bilgi kaynağı. Bu çok eski yazımdaki bilgilerin bir kısmı da artık geçerliliğini yitirmiştir. Etsy'de satış yapmakla ilgili tüm güncel yazılarıma dijitalegirisim.com adresinden ulaşabilirsiniz.


Ara ara hem pasaj.com'daki üyelerden hem de Etsy'ye yeni üye olan Türkler'den Etsy'de satış konusunda yardım isteyen mesajlar geliyor. Gün geçtikçe Etsy'den haberdar olan ve dükkan açanların ya da açmayı düşünen el emeği üreticilerinin sayısı artıyor. Ancak Etsy bir derya deniz. En azından ilk başta öyle geliyor :)

Etsy'deki sistemle ilgili bildiklerimi genel hatlarıyla yazıp Etsy'de satış yapmayı düşünenlere elimden geldiğince yardımcı olmak istiyorum. Yine aklınıza takılanları yorum olarak yazarsanız buradan cevaplayabilirim. Hatta zamanla ve gelen yorumlara göre yazıyı düzelterek genişletebileceğimizi düşünüyorum, mutlaka atladığım bir sürü nokta olacaktır :)

Hesap açma, dükkan açma, ödeme seçenekleri, kargolama, ürün listeleme, tanıtım, Forum, promosyonlar..vs gibi temel konularda ufak çaplı bir kaynak oluşturabilmeyi isterim. Ancak çok ayrıntılı veya "ne- nerededir"den ziyade neyin nasıl olması gerektiğinden bahsetmek istiyorum.

Buradan Etsy Türkiye takımı ISOT üyelerine bugüne kadar Etsy'deki yardım ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum, hepsi çok sevecen ve yardımseverler. Forum'da birbirimize her konuda destek olarak Etsy'de Türkiye olarak yer alıyoruz.

ÜYE OLMA

Name Cards by TimelessPaper on Etsy

Etsy'ye herhangi bir siteye olur gibi, bir kullanıcı ismi ve şifresiyle üye oluyorsunuz. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken nokta kullanıcı isminizin dükkanınızın ismi olacağı ve bunu değiştiremediğiniz. Yani sırf kullanıcı ismi olsun diye aklınıza gelen ilk şeyi yazmayın, halihazırda bir dükkan, tasarımcı isminiz varsa onu ya da özellikle kullanmak istediğiniz bir isim düşünerek onu yazın. Ben çoğu kişi gibi bu noktaya dikkat etmediğim için ismim "derinmavi" olarak kaldı. Ayıca 1DeRiNmAvI23 gibi karışık isimler de seçmemenizi tavsiye ederim. Aramalar sırasında yanlış yazmaya meydan vermeyecek bir isim olmalı. Ancak bunlar tabi ki isminizin Türkçe olmaması ya da İngilizce olması gerektiği anlamına gelmiyor. İngilizce olmasının avantaj olduğunu düşünenler var, ben de doğru olabilir diye düşünüyorum. Ama satış yapmanın sadece İngilizce bir isim seçmiş olmaya bağlı olduğunu söylemek tabi ki saçma olur :)
DÜKKAN AÇMA

Banners by WingsDove on Etsy

Üye olduktan sonra otomatik olarak bir dükkanınız ve kullanıcıismi.etsy.com şeklinde dükkan adresiniz oluyor. Ancak tabi ki dükkanınızı doldurmak size ait :) Öncelikle dükkanımıza bir tabela asmamız gerektiğine göre, dükkanınız için önceden bir banner hazırlarsanız anında yükleyebilirsiniz. Sakın böyle de idare ederim diyip dükkanınızı bannersız bırakmayın.

"Shop Anouncement, Profile, Shop Policies" Bölümleri

Bunlar da mutlaka boş bırakmamanız gereken bölümlerdir. Ancak şunu söylemeliyim ilk anda ya da bir anda hiçbiri tam olmak zorunda değil. Dükkanınızdaki birçok şeyi zamanla beğenmeyerek değiştireceğiniz gibi, bu bölümlerde de devamlı değişiklikler yapacaksınız. Amaç ilk anda asgari düzeyde doğru bir şekilde düzenleme yapmak.

Shop Anouncement

Sign by SignsofaDaydreamer on Etsy


Bu bölüm, ziyaretçilere kısaca hoşgeldiniz diyeceğiniz ve işlerinizin niteliğinden bahsedeceğiniz, ayrıca bir duyurunuz varsa (belli günlerde ücretsiz kargo, promosyon, indirim..vs ) -adı üstünde anouncement :) onları duyuracağınız yerdir. Bu bölümü kendinizden, yaptıklarınızdan, bitirdiğiniz okullardan, medeni durumunuzdan, kaç çocuğunuz olduğundan, tasarımı ne kadar çok sevdiğinizden, blog, flickr..vs adreslerinizden, ondan bundan bahsetmek için kullanmayın. "Profile" bölümü bunları ve istediğiniz her şeyi anlatmak içindir.
Shop Policies

Card by StraightHome on Etsy

Burası kabul ettiğiniz ödeme şekli, kargo şekliniz-şirketiniz, nasıl paket yaptığınız, değişim ve iade koşulları ve toptan satış, özel sipariş..vs gibi çalışma şekliniz ve kuralları belirteceğiniz bölümdür. Ticaret yaptığınızı düşünürseniz hem sıkıntı yaşamamak için hem de uzun vadeli kazanımlar için bu bölümü de boş bırakmadan, olabildiğince ayrıntılı ve açıklayıcı şekilde doldurmalısınız. Etsy'i bilen ve devamlı alışveriş yapan insanlar olduğu gibi, belki sizin ürününüzü beğenerek almak için ilk defa üye olan kişiler de olacaktır. Açıklamalarınızı onları da düşünerek ayrıntılı bir şekilde yapmanız herhangi bir satışı kaçırmamak için iyi olacaktır.

PayPal Hesabı

cufflinks by wmdean on Etsy


PayPal özellikle Amerika'da çok yaygın olarak kullanılan bir online ödeme sistemi. PayPal kabul eden bütün alışveriş sitelerinde kredi kartı numaranızı vermeden PayPal ile ödeme imkanını seçerek ödeme yapabiliyorsunuz. Gerçekten inanılmaz hızlı ve pratik, üstelik güvenli bir şekilde online alışveriş yapma imkanı veren bir sistem.

Etsy'den alışveriş eden insanların büyük çoğunluğunun PayPal kullandığını düşünürsek bir satıcı olarak ilk yapmanız gereken bir PayPal hesabı edinmek. Bu da gerçekten çok kolay. Mail adresiniz ve bir şifreyle http://www.paypal.com.tr/ adresinden üye olduğunuz zaman bir kredi kartı hesabı vererek PayPal hesabı açmış oluyorsunuz.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar, gelmeyenleri Etsy'de Nasıl Satış Yapılır-2 adlı yazıda toparlayacağım.


Yazının 2. bölümü burada

Ayrıca online dükkan açma ve satış yapma ile ilgili diğer yazılarımı da okumanızı tavsiye ederim. Tümüne buradan ulaşabilirsiniz.






Photo by leftbeachfotos on Etsy

143 yorum:

  1. öncelikler yazı için çok saolun ,

    etsy den siz hiç satış yaptınızmı? yurtdışından gelen siparişlerde kargo nasıl oluyor?

    YanıtlaSil
  2. Evet şuan Etsy'de bir dükkanım var. Türkiye'den satış yapanlar PTT'yi kullanıyor. Zaten genelde satıcılar kendi ülkelerinin ulusal posta hizmetini kullanırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ingilizce bilmiyorum sikinti yasarmiyim???

      Sil
    2. Merhaba , sayfam RFDWorkshop ve burdan satış yapmaya yeni başladım ürünlerimi gayet güzel bir şekilde girdim fakat ürünlerimi etsy nin aramalarında göremiyorum . Sebebi ne olabilir ?

      Sil
    3. Merhaba. Sebebi indexleme problemi olabilir. Etsy'ye mail atıp durumu bildirirseniz düzeltiyorlar.

      Sil
  3. İyi günler,

    Öncelikle yol gösterici yazınız için teşekkürler. Oldukça faydalı bir metin olmuş. PTT Kargo ile ilgili şunu sormak isterim, ben Nisan ayı sonunda Paris'e 2kg lık küçük paket sınıfında bir kargo çıkarmıştım. 2 ay kadar bir süre ulaşmadı, akabininde gönderdiğim kişi ile de bağım koptuğu için şimdi gitti mi gitmedi mi bilmiyorum bile. PTT de bir süre oyaladı, efendim takip edebilmek için Fransa'da çalıştıkları firma ile bağlantıya geçerek soruşturma başlatmaları gerekiyormuş vs. Bunu da tabii bu nispeten küçük bölge sayılabilecek Ayvalık'ın PTT şubesi yapmamak için epey bir "bugün git, yarın gel" muamelesi uyguladı, ben de peşini bıraktım.

    Etsy de ise yeni dükkan açtım, yengemin el sanatları ürünleri için, fakat kargo dediğiniz gibi özel firmalarla oldukça maliyetli. PTT i kullanmak konusunda ise ciddi endişelerim var. Siz nasıl güvence altına alarak ilerlebiliyorsunuz bunu danışmak istedim. Mevzubahis, online satış olunca, durum kritikleşiyor zira.

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. -Rica ederim İpek, ilgin için ben teşekkür ederim. Öncelikle dükkanını inceledim ve gerçekten çok hoş parçalar var, bol ve hayırlı satışlar dilerim. Yalnız sorun şu ki ürün bilgilerini Türkçe yazmışsın. Etsy uluslararası bir platform dolayısıyla tüm yazılar İngilizce olmalıdır. Ha dilerse dükkan sahibi EK OLARAK Fransızca, Almanca..vs de yazar, gerçi ben hiç görmedim ama pratikte mümkün. Türkçe açıklamaları kaldırmasan bile mutlaka en kısa zamanda İngilize ürün bilgisi ekle. İngilizce önceliklidir. Elbette "Profil" ve "Shop Policies" bölümleri de İng. olmalı.

    -Kargoya gelince, dediğim gibi, dükkan sahipleri hangi ülkeden olursa olsun uluslararası gönderimlerinde genellikle kendi ülkelerinin ulusal posta hizmetini kullanırlar. Çünkü özel firmalarla gönderim en azından bireysel göndericiler için imkansız fiyatlarda. Yani PTT ile gönderim kaçınılmaz gibi bir şey. Zaten atıyorum 50 pakette 1 gecikme/kayıp olur. Onda da soruşturma açılır. O da sana denk gelmiş galiba. Belki adresi eksik yazmışındır, olabiliyor böyle şeyler. O sebeple mutlaka ama mutlaka "tracking number" yani gönderi takip numarası ile gönderim yapmak gerekir ki sen de öyle yapmışın zaten, yine de hatırlatmış olalım.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ben acemi şekilde ürün listelemeyi başardım fakat ürünler olurda satın alınırsa bana ne şekide ödeme yapılacağını bilmiyorum (ya da ben neyi işaretledim emin değilim) Paypal sanıyorum internet alışverişlerimizde geçerli, acaba paranın direk bize ya da hesabımıza - kredi kartımıza yatacağı bir sistem var mı? Ayrıca birde Etsy Türkiye grubu nerede nasıl bulurum bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. @ Reçel Dükkanı

    Merhabalar,

    Öncelikle Etsy'de hem alıcı hem satıcılar açısından yaygın kullanım Paypal.En azından başlangıç için şimdilik Paypal en iyi ödeme kabul biçimi.

    Your Etsy> Shipping&Payment> Payment Methods bölümünden kabul ettiğiniz ödeme biçimlerini seçip değişiklik yapabilirsiniz. Genel anlamda Etsy ile ilgili tüm yardımı da http://help.etsy.com adresinde bulabilirsiniz.

    Paypal'da para, alıcı ödemeyi yapar yapmaz Paypal hesabınıza yatıyor (yani Pasaj.com'dan farklı olarak siz gönderimi yapmadan para hesabınıza geçiyor ya da bir başka ifadeyle gönderimi yapmak için alıcının ödemeyi yapmasını bekliyorsunuz)

    Daha sonrasında dilediğiniz an Paypal hesabınızdan banka hesabınıza çekim yapabilirsiniz. Bunun için de şuan bir kesinti yapılmıyor.

    Etsy Türkiye olarak da tek değil birkaç farklı grup var. İşte bir tanesi: http://www.etsy.com/forums_thread.php?thread_id=6660901

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Merhaba benim sorum etsy ile ilgili değil ama alakalı bi soru.bankalar evhanımlarına kredi kartı vermekte hep aynı politikayı mı uyguluyor.yani bir iki bankaya başvuru yaptım fakat ev hanımalrına kredi kartı vermediklerini söylediler.bi arkadaşım internetten başvuru yapmamı önerdi.bir de ben açıköğretim okuyorum.kredi kartını ev hanımı değilde öğrenci olarak almam mümkünmü.yanıtlarsanız sevinirim.etsy 'ye kayıt oldum fakat ürünlerimi satabilmem için kredi kartı engelini aşamıyorum.

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar,

    Açıkçası bu konuda pek bilgi sahibi değilim ancak ev hanımı olan bir yakınım Türkiye İş Bankası'ndan herhangi bir gelir göstermeden kredi kartı aldı. Sadece tek şartı kart limitini 500 TL'dan yukarı vermemişlerdi.

    İsterseniz İş Bankası'na bir uğrayarak müşteri temsilcisinden bilgi alın ancak dediğim gibi bu konuda en sağlıklı bilgiyi yine bankalardan alabilirsiniz. Belki limit gibi belli şartlar altında veren bankalar vardır.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. MERHABALAR.UZUN BİR SÜREDİR İNCELİYORUM.AKLIMA TAKILAN BİR SORU VAR.ACABA TÜRKİYEDEN YURT DIŞINA PTT GÖNDERİM FİYATI NEDİR?BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM

    YanıtlaSil
  10. Etsy falan diyorsunuz arkadaşlar şöyle bi dükkanlara göz atıyım dedim fiyatlar abartı diye düşünüyorum.Normal kumaşlardan yapılmış elbiselere 350 400 $ isteniyor. Tamam el emeğine herzaman saygımız var ama sizce bu fiyatlar mantıklımı.Sahiden bu elbiselere bu fiyatlar veriliyormu merak ediyorum.Çok şaşırdım sadece elbiseler değil birçok ürün çok pahalı sebebi el emeğimi bu çok saçma.Üstelik çoğu üründe el emeği değil heryerde kat kat aşağı fiyatlarla satılan ürünler.Ben yorumları okuyorum birde sitedeki ürünlere ve fiyatlara göz gezdiriyorum şaşırıyorum açıkçası.Hangi akla hizmettir bu anlamadım.

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar,

    @ Adsız 1
    Türkiye'den yurtdışına gönderim fiyatı ülkeye ve ağırlığa göre değişiyor. Benim genelde 300-500 gr arası olan gönderimlerim ABD 7$, İngiltere 9$ gibi fiyatlar tutuyor.

    @Adsız 2

    Etsy'de pahalı ürünlerin olduğuna ben de katılıyorum. Ancak pahalılık göreceli bir kavram. Kendi adıma konuşursam Etsy'den çanta veya kıyafet almak benim için çok mümkün değil, çünkü bu kategorideki ürünlerin fiyatları beni aşıyor.

    Etsy, çok farklı ürün çeşitlerini çok farklı kalite ve fiyat aralıklarında bulabileceğiniz bir yer. Şahsen, piyasada olmayan, Türkiye'de bulamayacağım, gerçekten farklı ve orijinal şeyler bulursam almayı tercih ediyorum.

    Etsy'de satış yapmayı düşünenler açısından konuşursam, 300-400 $ fiyatlar herhangi bir ölçü teşkil etmez. Çünkü yukarıda dediğim gibi her çeşit malın alıcısı var Etsy'de..Belli şartları yerine getirildiğinde Etsy'de satış yapmak imkansız değil. Ancak elbette her zaman dediğim gibi ürünü koydum satılmasını bekliyim demekle maalesef satış olmuyor. Emek ve zaman harcamak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Söylediğiniz bir söze takıldım; "her zaman dediğim gibi ürünü koydum satılmasını bekliyim demekle maalesef satış olmuyor. Emek ve zaman harcamak gerekiyor."
      Etsy'de, ürünü sergilemek haricinde satılmasını hızlandırabilmek amaçlı neler yapılabilir? Bilgi ricasıyla...

      Sil
    2. @Adsız

      Merhaba,

      Etsy'de veya internette satış yapmak ve satışları arttırmak üzerine yazdığım tüm yazılarda bu konudan bahsediyorum. Tümüne buradan ulaşabilirsiniz: http://limonyesili.blogspot.com/search/label/online satış

      Sil
    3. iyi günler, bende etsy de satış yapmak istiyorum. Kargo bilgilerini doldurmak için PTT kargodan fiyat aldım. 1 kg kadar olanlara Amerika'ya 69 lira Avrupa'ya 54 lira fiyat verdiler. Uygun fiyat almak için yapmamız gereken bir şey mi var?

      Sil
  12. merhabalar ben pasajdan mates25 yardımların için çok teşekkürler benim de etsy de yeni bir dükkanım var ama şu anda hiç ürün eklemedim treasury yapmak cok faydalı galıba tam anlayamadım faydasını ama!satısa free shıppıng demek daha avantajlı gıbı tabı shıp ucretını fıyata eklemelı herhalde

    YanıtlaSil
  13. mates25- Merhaba, rica ederim, bilgiler faydalı olduysa ne mutlu. Satışa free shipping demek aslında tamamen tercih meselesi. Şöyle bir örnek vereyim:

    Bir vazoya 20$ diyip, kargoya 10$ demektense, vazoya 30$ diyip kargoya ücretsiz demek daha iyi bir satış yöntemi. Çünkü ürünün yarı fiyatı kadar kargo ücreti verecek olma düşüncesi, satınalma kararı açısından olumsuz bir düşünce yaratıyor.

    Free shipping dediğin zaman aslında kargo ücretini ürünün fiyatına yansıtıyorsun elbette. Şu da bir tercih: Kargo ücretinin bir kısmını fiyata yansıtmak. Mesela kendimden örnek verirsem, benim tüm kargo ücretlerim Avrupa ve ABD için 3$..Gönerilerim de takı olduğu için genelde maksimum 6-7 TL tutuyor.

    Treasury de şu demek: Kendin bir koleksiyon yapıyorsun. İstediğin kadar yapabilirsin. Bu koleksiyona kendinden en fazla 1 ürün ekleyebilirsin. Anasayfadaki saat başı değişen koleksiyonlar işte bu Treasuryler arasından seçiliyor. Elbette seçilmek için cidden güzel bir Treasury olmalı. Nasıl olması gerektiğini okursun zaten orada. Ama millet bu konuda aşmış biraz incelediysen fark etmişsindir. Binlerce iyi Treasury arasından seçilmek büyük şans. İşte Etsy'de fark edilmek için yapılması gereken şeylerden biri de bir gruba dahil olmak. En iyi grup da öncelikle ülkenin grubudur. Türklerin birkaç grubu var bildiğim kadarıyla. Forum'da Turkish yazarsan önüne gelecektir.

    Swvgiler

    YanıtlaSil
  14. yardımların için saol etsy de bır cok arkadas edındım avrupa takımına uye olmak ıstıyorum ama yenı uye kabul edıyorlar mı acaba galıba sen oraya uyesın

    YanıtlaSil
  15. ikbal- Rica ederim :) Avrupa takımı dediğin European Street Team ise oraya üyeyim. Üye kabulünü nasıl yaptıklarını hatırlamıyorum ama şartları Forum sayfasının başında yazıyor olması lazım..Ya da bloglarında yazıyordur. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. tama canım cok tesekkür ederim

    YanıtlaSil
  17. etsy de yeni dükkan açanlardan biri de benim..,
    cloveristanbul...dükkanımın ismi..
    araştırmalarıma göre..PTT TAAHHÜTLÜ POSTA ile gönderim yapılması gerekiyor.KARGO DEĞİL..
    ben takı göndereceğim gümüş çini takılar yapıyorum.
    http://www.etsy.com/shop/cloveristanbul
    başka sorularınız olursa cevaplayayım
    selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merabalar benim sorum şu cevaplarsanız çok sevinirim. etsy de satış yapabilmek için vergi mükellefiyeti gereklimi ve yurt dışı satışları için para aktarımı ne şekilde oluyor. henüz daha etsy hesabı açmadım neler yapmalıyım?? şimdiden teşekkürler

      Sil
    2. Merabalar benim sorum şu cevaplarsanız çok sevinirim. etsy de satış yapabilmek için vergi mükellefiyeti gereklimi ve yurt dışı satışları için para aktarımı ne şekilde oluyor. henüz daha etsy hesabı açmadım neler yapmalıyım?? şimdiden teşekkürler

      Sil
  18. Adına PTT Kargo diyoruz ama isterseniz PTT'nin küçük kutularıyla, isterseniz havalı zarf ile gönderin, muhakkak gönderi takip numarası olsun. Onun için de küçük saman kağıtlar var, onu doldurduğunuz zaman size gönderi takip numarası veriliyor. Böylece gönderinizi siteden (PTT veya ABD ise USPS sitesinden) takip etme imkanınız oluyor. Çünkü bu ululslararası bir numaradır.

    YanıtlaSil
  19. selamlar. benim de bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim. etsy'de tek profil altına birden fazla shop açabilme gibi bir olanak var mı? örnek vermek gerekirse, aynı satıcı fakat 2 dükkanı var, birinde oyuncak satıyor birinde elbise satıyor gibi.

    YanıtlaSil
  20. isabel- Merhabalar, Etsy'de bir kişi istediği kadar dükkana ship olabilir..Birinde oyuncak diğerinde vintage giysi, diğerinde malzeme satabilirsin mesela..Ancak tek profilde sadece 1 dükkan olabilir. Hatta aynı mail adresiyle de farklı profillere sahip olamazsın. Her dükkan ayrı profil, her profil de ayrı mail adresi gerektiriyor. Umarım yardımcı olmuştur :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  21. çok teşekkür ederim cevap için. bir sorum daha olacak ama. Ürünlerimi almak için paypal hesabıma para transfer edicekler fakat ayrı profillerde ayrı dükkanlarım varsa pay pal hesabımıda mı ayrı açmam lazım yoksa birden fazla profil aynı paypal hesabı üzerinden ödeme alabilirmi? biraz fazla oldu ama kusura bakmayın :)

    YanıtlaSil
  22. Merhaba
    Bende etsy de bir dükkan açmak istiyorum fakat ulaştırma konusunda tedirginim.Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
    Deryanın çanta evi

    YanıtlaSil
  23. Derya'nın Çanta Evi- Rica ederim, faydalı olmuştur umarım. Ulaştırma konusunda endişeniz olmasın çünkü zaten herkes aynı yöntemle gönderim yapıyor. Tek yapmanız gereken takip numarasını saklamak. Bir de eğer Türkiye'de ya da gönderim yaptığınız ülkede herhangi bir bayram dönemi ise, alıcıya mesaj atıp gönderinin biraz gecikebileceği konusunda uyarabilirsiniz.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  24. melissa- Bu konuyla ilgili güncel bir bilgim yok. Zaten bundan sonra vergi konusuyla ilgili gelen yorumları yayınlamama kararı aldım. Anlayışınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  25. selam yazınız için çok teşekkürler. ben 2 yıl önce dükkan açmıştım ama sağlık sorunlarım nedeniyle ilgilenemeyeceğim için ürünlerimi silmiştim. Şimdi tekrar o dükkan üzerinden satış yapmayı planlıyorum bunun bana negatif bir etkisi olur mu?
    http://www.etsy.com/shop/dDryad

    YanıtlaSil
  26. -dDryad

    Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun canım umarım ciddi bir rahatsızlık değildir, Allah acil şifa versin.

    Aynı dükkandan satışa başlayabilirsin, onu kapatıp farklı bir dükkan açmana hiç gerek yok bence.

    Kolay gelsin, hayırlı ve bol satışlar dilerim,

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  27. mrb..bende etsy de dükkan düşünüyorum ,şu an ürün hazırlama ve bilgilenme aşamasındayım..isabelin sorusunun cevabı beni de ilgilendiriyor:))desteklerinize çok teşekkürler,takipteyim:))isabel dedi ki...

    çok teşekkür ederim cevap için. bir sorum daha olacak ama. Ürünlerimi almak için paypal hesabıma para transfer edicekler fakat ayrı profillerde ayrı dükkanlarım varsa pay pal hesabımıda mı ayrı açmam lazım yoksa birden fazla profil aynı paypal hesabı üzerinden ödeme alabilirmi? biraz fazla oldu ama kusura bakmayın

    YanıtlaSil
  28. - isabel ve Adsız

    "..bir sorum daha olacak ama. Ürünlerimi almak için paypal hesabıma para transfer edicekler fakat ayrı profillerde ayrı dükkanlarım varsa pay pal hesabımıda mı ayrı açmam lazım yoksa birden fazla profil aynı paypal hesabı üzerinden ödeme alabilirmi?.."

    Etsy'de her farklı dükkanı farklı bir hesap ve farklı bir mail adresiyle açmak gerektiğini söylemiştik daha evvel. Yani farklı bir dükkan açmak için sadece farklı bir hesap yetmiyor, her farklı hesap için başka bir mail adresi vermeniz gerekiyor.

    Sorunuza gelince, PayPal hesabınıza farklı mail adresleri ekleyebilirsiniz, böylece farklı dükkanlarınızdan yani mail adreslerinden gelen ödemeler tek bir PayPal hesabında toplanır. Kendi hesabıma baktığımda 8 ayrı mail adresi eklememe izin veriyor.

    Umarım yardımcı olur, sevgilerimle

    YanıtlaSil
  29. merhaba bende etsy yeni katıldım ama ingilizce bilmiyorum çevirilerle yapıyorum zorlanıyorum. posta bilgilerinde gemi vs diyor anlamadım. ayrıca ürünlerimin resminide ekleyemiyorum çıldırmış durumdayım. url istiyor ne url si ?

    YanıtlaSil
  30. -gelincik

    Merhabalar, öncelikle çıldırmanıza gerek yok, sakin olun :) Etsy çok kullanıcı dostu bir site, o sebeple hiçbir aşamada zorluk yaşamıyorsunuz. Ona rağmen gün geçmiyor ki yeni bir özellik ya da iyileştirme getirilmesin.

    Sıkıntınız biraz İngilizceden dolayı kaynaklanıyor sanırım ama sorun değil..

    Gemi dediği "shipping" yani kargolama..

    Ürün resmi ekleme, yeni ürün listeleme aşamasında 4.aşama. Oraya geldiğinizde "gözat" diyerek 5 adede kadar fotoğraf seçebilirsiniz ve "Upload"a tıkladığınızda seçtiğinizin fotoğrafları yükleyecektir. Sonra sıradaki aşamaya geçebilirsiniz.

    Umarım yardımcı olur, sevgiler

    YanıtlaSil
  31. merhabalar; öncelikle acıklamalar için teşekkürler.Bana yardımcı olursanız cok sevinirim.
    1) ben ürünlerimi bir dukkan olarak değil tek tek satmak istiyorum bu mumkun mu?
    2) yaptığım satışlar sonucunda paypal hesabımdan para cekmek için ticari hesap mı yoksa bireysel hesap mı açma gerekli( ticari ünvanla satmıyorum ürünlerimi)
    3)paypal hesabını etkinleştirirken eklediğim kredi kartının limiti ne kadar olmalı kullanılabilir bakıyem olduğu halde kredi kartımdan onay parasını cekmıyor ne yapabilirim

    yardımlarınızı beklıyorum
    Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  32. @aylin

    Merhaba Aylin, ben teşekkür ederim, her zaman beklerim bloguma :)

    Sorularına elimden geldiğince cevap vermeye çalışayım:

    1) Ürünler sadece dükkan içinde satılabiliyor, tek tek satmak mümkün değil.

    2)Aslında yakın zamana kadar ticari ünvanla satmayanlar bireysel hesap kullanabiliyordu ancak artık alım satım söz konusu olduğu için PayPal ticari hesap kullanılmasını öngörüyor.

    3)PayPal sistemini detaylarıyla bilmiyorum ve yaşadığın problemin neden kaynaklandığını bilemiyorum açıkçası. Ancak şunu söyleyebilirim, benim eklediğim kredi kartının limiti 500 TL idi..Daha düşük bir limit yok heralde :)

    Kolay gelsin, sevgiler

    YanıtlaSil
  33. Cevabınız için teşekkür ederim.
    Ticari hesap actıgımda herhangi bir vergi alınıyor mu?
    ipek iğne oyası ürünlerimi tek tek satmak için hangi siteyi kullanabilirim sizce

    YanıtlaSil
  34. @aylin

    Rica ederim, yakın zamanda PayPal Türkiye açıldığı için, https://www.paypal-turkiye.com/ticari/ adresinde PayPal ile ilgili Türkçe kaynağa ulaşabilirsin.

    Satışla ilgili neden dükkan açmak istemiyorsun acaba? Yani tek tek satmayı istemenin özel bir sebebi mi var?

    YanıtlaSil
  35. başaramam diye korkuyorum ingilizcem yok gibi ama bir şekilde ürünlerimi satmam lazım cunku ihtiyacım var buna aylardır araştırıyorum nasıl yaparım diye ayrıca dükkan fiyatlarını filan hiç bilmiyorum :( ne yapcağımı bilemedim açıkçası.

    YanıtlaSil
  36. @Aylin

    Öncelikle çoğu el emeği mecrasında satış zaten dükkan açma usulü ile oluyor. Yani gittigidiyor..vs gibi platformlar gibi tek tek satış yapma imkanı vermiyor el emeği siteleri..

    Bir de dükkan fiyatı her sitede yok, mesela Etsy'de yok. Genelde listeleme fiyatı oluyor, bazen o da olmuyor. Sadece satış üzerinden komisyon alıyorlar.

    İngilizceniz iyi değilse yabancı sitelerde satış yapmak için mutlaka yardım alın, çünkü müthiş bir gramer bilgisi gerekmiyor ama ürün bilgisinin iyi, kapsamlı ve doğru yazılması çok önemli.

    YanıtlaSil
  37. cok cok teşekkürler beni çok cesaretlendirdiniz acıkcası ilk olarak paypaldan bir ticari hesap açmam gerekıyor daha sonrada etsy 'de bir dukkan umarım başarabilirim.

    Not: Mesela bu işleri yapanların coğu örneğin siz ticari hesap mı kullanıyorsunuz ?

    YanıtlaSil
  38. @Aylin

    Aylincim, korkmana gerek yok, yalnızca online dükkan açarak belli bir gelir elde etmek kolay değil, daaha doğrusu çok çalışmak gerekiyor, bunu bilerek yola çıkarsan problem yok. Ve de başarmak için gerekenleri "Online Satış Kılavuzu" başlığıyla toparladığım yazılarımdan ulaşabilirsin. (Sağ tarafta yer alan logoya tıkla)

    Ben henüz ticari hesaba geçiş yapamadım ama en kısa zamanda yapacağım. PayPal'a göre böyle olması gerekiyor.

    YanıtlaSil
  39. son bir sorum olcak ticari hesabımı actım onaylattım şimdi etsy sitesinden satıs yapacam ama sell bolumunde orda da kredi kartı bılgisi istiyor bunu neden istiyor acaba ve ne kadar cekıyor bir bilginiz var mı acaba ?

    YanıtlaSil
  40. @Aylin

    Etsy'ye üye olalı çok oldu çok net hatırlamıyorum ama :), Etsy para çekmiyor kredi kartından, sadece bilgisini giriyorsun.

    YanıtlaSil
  41. verdiğiniz bilgiler için ne kadar teşekkür etsem az ancak bir konuda sizden yardım isteyebilir miyim? benim ingilizcem pek iyi olmadığı için Seller Registration Step2 de kredi kartı bilgileri istiyor bir de altında $1.01 gib bir ibare gördüm üyelikte karttan para mı ödenerek üyelik tamamlanıyor?yoksa yanlış bir sayfada mıyım? kredi kartı bilgilerini nasıl doğru bir şekilde girebilirim. bun konuda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  42. Ek gelir sağlamak amacıyla bende dantel sehpa örtüleri vs. yapıp satmayı düşünüyorum ama yurtdışından alıcısı olurmu emin değilim hani bizlere hitap eden birşeydir ya :) gittigidiyoru inceledim biraz ama dantel ürünlerin alıcısı çıkmamış eğlencesine yapıyorum sehpa örtülerini çok çok ağır işler değiller ama basit görünümlüde değiller sade şık tabi bana göre :) ne dersiniz alıcısı olurmu ingilizcem yok ama çeviriyle vs. halledebilirim daha önce paypal aracılığıyla alışveriş yapmıştım paypal hesabım var ama cesaretim yok :)
    Dilek

    YanıtlaSil
  43. merhaba, öncelikle yardımlarınız ve duyarlılığınız için teşekkür ederim. ben ilk defa etsyden ürün satın aldım. paypal hesabı oluştururken ev adresimi türkçe karakterli olarak yazmışım. satıcı fatura bastıramadığını ve türkçe karakterli yazmamam gerektiğini söyledi. paypal hesabımdan adresi yeniledim fakat satın alırkenki türkçe karakterli adres değişmiyor. tecrübelerinizden ben de faydalanırım umarım. şuan nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilemiyorum, sevgiler...canan

    YanıtlaSil
  44. -Adsız (Dilek)

    Merhaba Dilek. Alıcısı olup olmayacağı gerçekten birçok şeye bağlı olduğu için, olur ya da olmaz demek imkansız! Konuyla ilgili yazılarımı okuduysan biraz, zaten ne demek istediğimi anlayacaksın. Ama şunu kesin olarak söyleyebilirim, her malın bir alıcısı var! Bunun anlamı şu: Yanlış sunulduğu takdirde en iyi, en güzel ürün bile belki satmaz, belki bir yere kadar satar ama doğru sunum ve doğru çalışma ile ne ürünlerin sattığını görüyoruz.

    ABD'de yaşayan Etsy'deki bir Türk şöyle bir şey söylemişti: Amerika'da ucuz olan burada pahalı ya da burada ucuz olan Amerika'da pahalı olabiliyor. Örneğin dantel masa örtüleri Türkiye'de pahalıdır ama ABD'de ucuza çok bulunuyormuş. Pamuklu iç çamaşırları ise biliyorsun burada pazarlarda 5o krş, 1 TL'ya bulabiliyorken orada 4-5 Dolar gibi fiyatlara satılıyormuş. İşte bu gibi şeyler için dantellerle ilgili önce Etsy'deki dükkanlarda bir araştırma yap, sattıkları ürünleri, fiyatlarını incelemeni tavsiye ederim. Onlar sana nelerin nasıl sattığıyla ilgili fikir verecektir.

    Türkiye'de ise dantel ürünlere online olarak talep ne durumda bilemiyorum ama böyle şeyleri hep birileri mutlaka yaptığı için insanlar ya çevrelerinden ya da çeyiz dükkanlarından filan temin ediyorlar galiba..Online dükkanında dantel satan çok var ama bir gelir elde edebiliyorlar mı bilemiyorum..Ya da kadınların ne kadar online olarak dantel satın aldıklarını..Bana sorarsan, para kazanmak istiyorsan ve dantel biliyorsan, dantel masa örtüsü değil de yaratıcılığını konuşturup dantelle yapılabilecek farklı bir ürün düşünebilir ya da üst gelir gruplarının tercih edeceği tarzda ürünler ortaya koyabilrsin. Türkiye dantel masa-sehba örtüsüne doymuş durumda çünkü herkes yapıyor zaten. O yüzden para kazanmak için ya farklı bir şey yapmak ya da yaptığın masa örtülerini müthiş bir şekilde sunabilmen lazım. Bence ilki daha kolay, daha iyi. Biraz araştırma gerek.

    YanıtlaSil
  45. -Adsız (Canan)

    Merhaba Canan, ben teşekkür ederim yorumun için, her zaman beklerim bloguma.

    Bunun sebebinin şu olması gerek: Belki şuan PayPal üzerindeki adresin değişmiş olabilir, yani bundan sonra bir alışveirş yaptığında yeni şekliyle yer alacak ama yaptığın alışveriş için geriye dönük olarak adresin değişemez. Bu Türkçe karakterler işlem yapmasına engelse, o zaman ona, yaptığın satışın parasını PayPaldan iade etmesini ve adına aynı satışı tekrar açmasını söyleyebilirsin. Para hesabına iade olduktan sonra, açtığı satışı satın alırsın. O zaman yeni girdiğin adresle almış olursun.

    YanıtlaSil
  46. -yelz

    Burada http://help.etsy.com/app/answers/detail/a_id/125/session/L2F2LzEvc2lkL1lIUDhreXNr konuyla ilgili bilgi verilmiş ama çekilen bir paradan bahsetmemiş. Ben de böyle bir şey hatırlamıyorum açıkçası ama eğer böyle bir para çekiliyorsa kredi kartının geçerli bir kart olup olmadığının tespiti içindir. Yani bir dahaki ay kartına geri yatacaktır.

    YanıtlaSil
  47. Bende etsyde satış yapıyorum 1.5 ay kadar oldu şu anki ödemem gereken para sadece etsy için 1.200$ gibi birşey etsy üzerinden daha hiç satış yapmadm sormak istediğim bu 1.200$ benim kredi kartımdan çekilirmi eğer çekilecekse banka ile görüşüp kredi kartı numarasını değiştirsem bir faydası olurmu şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  48. Selamlar,
    Öncelikle bu önemli klavuz için teşekkürler.Benim sorum şu,burada illada el emeği göz nuru ürünler mi satmak gerekiyor.Yani bir mağazadan takı v.s. alıp satamazmıyız .Teşekkürler.Queen

    YanıtlaSil
  49. @Adsız (Queen)

    Merhabalar, hayır, başka bir yerden aldıklarınızı satamazsınız.

    Yorumunuz için teşekkürler, her zaman beklerim.

    Sevgiler,

    Limon Yeşili

    YanıtlaSil
  50. Merhabalar,
    Öncelikle yazınız ve yardımlarınız için teşekkürler. Ben geçen sene bir dükkan açmış ve birkaç ürün listelemiştim fakat sonra ilgilenemedim ve öylece kaldı. Şimdi tekrar devam etmek istiyorum fakat hesabımın askıya alındığını gördüm. Ürün listeleme ücretlerinden dolayı bir borç bakiyesi oluşmuş, bu borcu da ödedim fakat hesabımı nasıl tekrar aktif edeceğimi bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  51. bende dükkan açmak isteyip cesaret edemeyenlerdenim:)dükkana farklı farklı ürünler koyabilirmiyiz?

    YanıtlaSil
  52. @İpek Bayramoğlu

    Merhaba İpek Hanım, dükkana elbette farklı ürünler koyabilirsiniz. Hangi ürünleri nasıl listelerseniz satışlarınıza daha olumlu etkisi olur merak ediyorsanız, "online satış" etiketli diğer yazılarımı okuyabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  53. @Adsız
    Merhabalar, hesabınızı aktive etmek için ya da konuyla ilgili danışmak için
    http://www.etsy.com/help/contact adresinden Etsy destek ile iletişime geçerseniz sizi en doğru şekilde yönlendireceklerdir. Kolay gelsin, sevgilerimle

    YanıtlaSil
  54. Ben Ahşap rölyefler yapıyorum.örgü el becerilerimde mevcut senelerdir birşeyler üretirim.Bizi bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler en küçük panom 25x35 ebatlarında kargo ücretinden ürktük ve fiyatları yüksek tuttum bundan hoşnut değilim 3 adet ürünümü etsy e koydum nedir ne değildir kargo ücreti ne tutar bunlar beni ürkütüyor bu konuda şaşkınım ptt ile gönderebilirmiyim onuda bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  55. MERHABALAR,ben siteye üye olalı çok oluyor ama cesaretimi toplayıp ta herhangi bir alanda dükkan oluşturmadım.yapmak istediğim şeyleri profilimde ne biçimde sergileyebileceğim konusunda herhangi bir uğraşımda olmadı takı,örgü,mimari içerikte tasarımsal objeleri yapma noktasında becerim var ama onları nasıl sunabileceğim konusunda tereddütlerim vardı.bu yazışmaları okuyunca daha birçok resmi noktada hiçbirşey yapmadığımı farketimş oldum
    1.ingilizcem yok (-)
    2.paypal hesabım yok(-)
    3.profilimde herhangibir açıklama yok(ne satabilirim o net olmadığından)
    4.herhangibir grup veya arkadaşımda yok ki oturup kurcalayıp boşlukları birlikte doldurayım =(
    ----.'BANNER' tam olarak nedir?en başta söylemiştiniz (shop anouncement,profilve shop policies bölümlerinin doldurulmasımıdır????)
    ----.öncelikle kendimi ifade edebileceğim bir satış portfolyosu oluşturmam gerekiyor oda satacağım eşyaların fotoğraflanması ve fişlenmesi demek, sonrasında paypal hesabı oluşturmak,ürünlere fiyatlar belirlemek,satış koşularını (ingilizce tabi herşey)kafa karıştırmadan net birşekilde ifade etmeliyim...
    ---- bunlar çok zor kolaymış gibi aktarım olmuş ama bunları yaparken birebirinde yardım albileciğim hiçbiryer yokmu?? sonuçta satış uluslararası karşımdaki insan kadar bende zor durumda kalabilirim değil mi?

    YanıtlaSil
  56. @Adsız

    Merhabalar, rica ederim, okuyup yorum bıraktığınız için ben teşekkür ederim.

    Tablolarınızı PTT şubesine götürerek ABD, Avrupa, Avustralya..gibi ülkeler için aşağı yukarı bir fiyat alabilirsiniz. Her ülke için fiyat almanız zor olabilir şuan ama önemli değil, şimdilik bu saydığım bölgeler yeterli zaten en çok bu bölgelerden alışveriş oluyor.

    Kargo ücretinden emin olmadan satışa başlamazsanız daha iyi olur, eğer bir satış olur da astarı yüzünden pahalıya gelirse zor durumda kalabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  57. Ben birşey öğrenmek istiyorum dükkan açmak üzretsiz fakat ürün listelemek ücretlimi yanı ürün fotoğrafı eklediğimizde etsy bize sonra faturalandırmamı yapacak.Mustafa bey daha hiç satış yapmadım 1200$ ödeme çıkmış demiş bu ne anlama gelmektedir.

    YanıtlaSil
  58. @Adsız (2 Ocak 2012 tarihli yorum)

    Merhabalar,

    Belirttiğiniz noktalara değinmeye çalışayım:

    -Her şeyden önce şunu belirtmem gerek, ben de en başta bunların hiçbirini bilmiyordum ve işin komik tarafı bu blog gibi bir kaynak da yoktu o zaman :) Yani hemen hemen her şeyi ya kendim araştırarak ya da Etsy’deki forumlarda inceleyerek öğrendim. Yardım alabileceğiniz kaynakların en başında Etsy’nin kendisi geliyor. Diğer yazılarımda da belirttiğim gibi, Etsy forum ve Etsy blog tüm bu konularda en doğru ve açıklayıcı cevapları bulabileceğiniz en birinci kaynak.

    -Etsy’de satış yapabilmeniz için mükemmel bir İngilizce’ye sahip olmanıza gerek yok ancak dükkanınızda doğru ve doyurucu bilgiler verebilmek satışa yönlendirmek için kritik olduğundan, en azından İngilizce konusunda yardımını alabileceğiniz birinin olması gerekiyor.

    -Banner, dükkanınızın tabelasıdır. Dükkan anasayfasının üst tarafında yer alan dikdörtgen görseldir.

    -Ürün listelemeye başlayabilmek için bir PayPal hesabı açmış olmanız gerekiyor. PayPal hesabı açmak da artık eskisinden daha kolay çünkü PayPal artık Türkçe hizmet de veriyor. Paypal.com.tr adresinden ulaşabilir ve sadece mail adresiniz ve kredi kartınız ile hesap açabilirsiniz.

    -Önce ne satacağınıza karar verip yani bir ürün grubuna odaklanıp, o grupta çeşit üretip, fotoğraflayabilir, fiyat belirledikten sonra listelemeye başlayabilirsiniz. Profil bilgileri, satış şartları gibi alanlar zamanla geliştirebileceğiniz alanlar.

    Başka bir sorunuz olursa yine buradan sorabilirsiniz.

    Kolay gelsin, sevgiler

    YanıtlaSil
  59. @mustafa

    Mustafa Bey, öncelikle kusura bakmayın sorunuzun üzerinden çok zaman geçmiş. Özellikle Adsız yorumculardan gelen yorumlar takibi zorlaştırdığı için, gözümden kaçmış. Sorunuza gelirsem:

    Yanlış anlamadıysam henüz satış yapmamışsınız ancak Etsy size $1200 gibi bir meblağ fatura etmiş. Eğer dükkanınıza birçok ürün listelediyseniz ve sık sık "renewing" yani "yenileme" yaptıysanız, bu meblağ bundan kaynaklanıyordur. (her listeleme ve yenilemenin tutarı $0.20)

    Ancak Etsy, tutarı kredi kartlarından tahsil etmiyor, dükkan sahipleri borçlarını kendileri ödüyor. (direk kredi kartıyla veya PayPal ile)

    YanıtlaSil
  60. @tugba

    Merhaba Tuğba Hanım, evet Etsy'de ürün listelemek ücretli. Ürün başına $0.20 ücretlendirme yapılıyor. (20 cent) 5 farklı ürün de listeleseniz, aynı üründen 5 adet stok da listeleseniz, ürün başına $0.20 ücretlendirme yapılıyor. Bu da her ay faturanıza yansıtılıyor.

    YanıtlaSil
  61. Merhaba,
    Yazdıklarınız için çook teşekkür ediyorum.Benim anlamadığım bir konu var.Paypal hesabı kredi kartı hesabı oluyor onu biliyorum ama satışı yaptıktan sonraki para kredi kartına nasıl yatırılabiliyor bunun için bankada normal bir hesap gerekmiyor mu? Gittigidiyorda banka hesabınıza direk yatıyor çünkü.Ben bu kredi kartı işini anlayamadım=( Teşekkür ederimmm

    YanıtlaSil
  62. @ipek

    Merhaba İpek,

    Ben teşekkür ederim, yazıların okunuyor olması ve faydalı olması benm için çok önemli. Faydalı bulduğunuz içerikleri paylaşmnız (sosyal medyada..vs) benim için fazlasıyla yeterli.

    Soruna gelince,bir PayPal hesabı açtığında bir banka hesabı ve kredi kartı tanımlamak durumundasın. Çünkü PayPal ilk önce kredi kartından sanırım 3TL gibi bir para çekiyor kartın gerçek olup olmadığını anlamak için. (Sonra bu parayı geri yatırıyor)

    PayPal hesabındaki parayı ya banka hesabına ya da kredi kartına çekebilirsin. Ama banka hesabına çekmeni tavsiye ederim çünkü diğerinde ücret kesintisi yapıyor. Direk hesabına ücretsiz (kesinti olmadan) çekebilirsin.

    Umarım soruna cevap olmuştur, aklına takılan bir şey olursa yine buradan sorabilirsin.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  63. Merhaba etsy e yeni katildim ama kafami mesgul eden onemli bir soru var.. yurtdisina satis yapmamiz kanunen uygun mu?? yani birgun Maliye kapimiza dikilir mi??

    simdiden tesekkurler!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Yurtdışı veya yurtiçi fark etmez, bildiğim kadarıyla belli bir seviyeye kadar faturalandırmanız gerekmiyor, ancak belli bir seviyenin üstündeki kazancı mutlaka belgelemeniz gerekli. Konuyla ilgili en sağlıklı bilgiyi bir vergi dairesine danışarak alabilirsiniz.

      Sil
  64. Kolay gelsin çok faydalı bilgiler...
    Aklıma bir soru takıldı, mesela satacağımız birkaç çeşit ürün var, takı ve elbise. Bu iki farklı kategori için 2 dükkan mı açmalı yoksa tek dükkan olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Adsız

      Merhaba,

      Takı ve elbise gibi 2 ayrı ürün grubu için ben 2 ayrı dükkan açmayı tercih ederim ama odaklanacak kadar çok çeşit ve model üretemiyorsanız şu an için aynı dükkan içinde yer alabilirler.

      Sil
  65. Merhaba,
    Yazılar için çok çok çok teşekkürler. Paypal hesabı için 3 tl benden çekti ve bunu doğrulamamaı istiyor fakat anlamadım 4 rakamlı kodu girin diyor bu kodu nerede bulacağım? lütfen yardım edin bana:( Daha önceden de paypal açmıştım bu sefer neden böyle beceremedim bilemiyorum:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ipek

      Merhaba,

      Bu kod kredi kartı ekstrenizde, PayPal başlıklı ödemenizi gösteren satırın altında yazar.

      Sil
  66. merhabalar.önecelikle ayrıntılı anlatımınız için teşekkürler..ben bu konuyuda içine alan başka bi konuylailgili sorularımı iletmek istiyorum.ben bi tasarımcıyım ve webden ürnlerimi satmak istiyorum.ancak ürünlerim markalı kutularla ve etiketlerle alıcıya ulaşsın istiyorum.sorum şu marka alırken şirket olmakmı gerekiyor.birde bazı bloglardanda arkadaşlar satış yapıyor bu mümkünmüdür.etsy süper ancak dil bilmek gerek.bende blog satışı yapabilirmiyim acaba.karmaşık oldu.şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Adsız

      Merhaba,

      Öncelikle bu satıştan geliriniz belli bir seviyeyi aşıyorsa, zaten bu geliri faturalandırmanız gerekli. Bunun için de şahıs şirketi kurabilirsiniz. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiyi bir vergi dairesinden alabilirsiniz.

      Sil
  67. Mrh.Blogunuzu severek takip ediyorum.Beni motive ediyor,bana umut veriyor,yol gösteriyor.Size başarılarınızın devamını dilerim.
    Benim bir sorum olacak size
    .ETSY sitesinde sayfam var.Çok şükü 3 tane satışım oldu.Ama kendi sayfamda FEEDBACK bölümünde bu satış adedim görünmüyor.Alıcı bu tür şeylere dikkat ediyor,güven veriyor onlara.Ne yapmalıyım sizce.
    2)sorum ise.
    Bunda 1 ay önce İNGİLTEREYE ürün gönderdim.Buradaki PTT inkinden takip ettiğimde hala şu sonuç ortaya çıkıyor;

    YAPILAN ISLEM : gönderi yurt dışına sevk edildi.
    ISLEM YERI : Türkiye.
    Ulaşıp ulaşmadığını bilmiyorum.Karşı alıcıya da msjla ulaşamıyorum.Yurt dışı gönderi takibine bakmak isyitorum ama tam sayfayı bulamıyorum.

    sizin bilgilerinize ihtiyacım var.bilgilendirirseniz sevinriim
    sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgün

      Merhaba,

      Güzel yorumlarınız için çok teşekkürler, böyle sözler duymak da beni motive ediyor :)

      1. Sorunun cevabı:

      Feedback bölümünde alıcıların bıraktığı yorumlar, sales bölümünde ise satışların tümü yer alır. Eğer alıcı yorum bırakmamışsa feedbackte herhangi bir şey görünmez. Dolayısıyla shop policies bölümüne satış sonrası yorum beklediğinize dair bir not düşebilirsiniz.

      2.soru
      Ne yazık ki yurtdışı gönderilerde PTT işlem sayfası çok sağlıklı bilgi iletmeyebiliyor zaman zaman..Eğer uzun süredir aynı adımda kalmışsa, takip no. ile şubeye giderek sorgulatın, araştırsınlar. Benim de başıma geldi birkaç defa. Ya da o ülkenin posta servisinin websitesinde aynı numara ile sorgulatın. Örneğin ABD için USPS. O numara uluslarasıdır. Bazen paket o ülkeye gitmiş ancak şubeden bekliyor olabiliyor, o zaman satın alana kişinin bizzat gidip sorgulatması gerekli.

      Sil
  68. Merhabalar,
    oncelikle sizi tebrik ederim . Blogu baştan sona okudum neredeyse ve birçok sorumada cevap buldum. Cok tesekkurler. Gercekten insana cesaret veriyorsunuz. Bende bu gun etsy de dukkanımı actım, ve bu gruha katılmış oldum. http://www.etsy.com/shop/burcudeniz :)) Benim sorum (umarım daha once soran olmamıştır), etsy de bir sirket olmadan da dukkan acabiliyormuyuz. Sonucta kanunen evde yapılan üretimlerin satılmasında bir problem yok biliyorum ama internet ortamında da aynı sey gecerli mi acaba.
    Simdiden tesekkurler.
    Burcu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Adsız

      Merhaba,

      Çok teşekkür ederim ben de size güzel ve moral verici yorumlarınız için :) Etsy'de dükkan açmak için şirketinizin olmasına gerek yok. Ancak belli bir satış limitini aşma durumunda tabi ki ülke kanunlarına fatura kesmeyi gerektiriyorsa bu sizin sorumluluğunuzda olan bir durum.

      Sil
  69. Bu güzel blog için teşekkürler..Verdiğiniz bilgiler çok kımetli...Ben de şunu sormak istiyorum; listeleme ücreti o ürünler için bir defaya mı mahsus, yoksa her ay yeniden ücret alınıyor mu...Teşekkürlerimle...hoşcakalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yazarella

      Merhaba,

      İlginiz için ben teşekkür ederim.

      Listele ücreti 4 ay geçerli, yani bir ürün listelediğinizde o ürün 4 ay boyunca dükkanda aktif kalıyor. 4 ay sonunda (veya aramada ön sıralamada çıkmak için daha önce-tamamen size kalmış) ürünü yenileyebilirsiniz. O zaman tekrar listeleme ücreti kesilir ve yine geçerliliği 4 aydır.

      Sil
  70. merhabalar.etsy de dukkan acmak isteyenlerden biride benim.annemle ortak yapmak istiyoruz bu isi ama ben yurt disinda yasiyorum annem ise tukiyede.tek bir dukkanla satis yaptigimiz takdirde satilan urune gore ben kendi elislerimi yasadigim yerden annemde kendi elislerini turkiyeden kargoya verip gonderebilirmi?tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Adsız

      Merhaba,

      Elbette, ancak gönderimlerin nereden yapılacağı ve bu duruma göre kaç gün alabileceği ile ilgili Policies sayfasında gerekli bilgilendirmeyi yapın. Hatta satın alan kişiye alışveriş sonrası bir mesaj göndererek gönderimin nereden yapılacağını ve aşağı yukarı kaç gün sürebileceği ile ilgili bir bilgilendirme yapabilirsiniz.

      Sil
  71. Merhaba arkadaşlar.Ben Etsy'de 20 dolara bir takı beğendim.Kargo ücreti de 4$.Toplam 24 dolar ödemem gerkiyor fakat ekstra bir ücret alınır mı hiç bilmiyorum mesele gümrükden geçerken para ödemem gerekir mi? Lütfen bir an önce cevap verin :)

    YanıtlaSil
  72. Merhaba, öncelikle yardımseverliğiniz ve güzel üslubunuz için teşekkür ederim. Ben de daha önce sorulmuş, fakat tam olarak cevabını anlayamadığım bir soru sormak istiyorum. Paypal hesabım var, ve bugüne kadar hep alış için kullandım. Şimdi ürün satmaya başlayacağım. Fakat ben Paypal hesabı açarken sadece kredi kartı bilgimi vermiştim, herhangi bir banka hesabı tanımlamamıştım. Şimdi sattığım ürünün ücretini çekmek için Paypal hesabıma sonradan banka hesabı ekleyebiliyor muyum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Adsız

      Merhaba, güzel yorumlarınızı için ben teşekkür ederim :)

      Evet, PayPal hesabınıza para kabul edebilmek için bir banka hesabı tanımlamanız gerekiyor.

      Sil
  73. merhaba..

    dükkanlar süper çok güzel şeyler var normalde butiğim olduğu için ve ürünlerimi kendim yaptığım için çok vaktim olmuyor eve gidince de dinlenmeye ihtiyacım olduğu için işle ilgili hiçbirşey yapmıyorum sizce etsy de sağlıklı bir satış ortamı için ne kadar mesai lazım??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @purcubutik

      Etsy için kan, ter, gözyaşı desek yanlış olmaz :) Evet gerçekten emek ve zaman harcamak gerekiyor, üstelik sadece Etsy'de değil, bloglarda, online sosyal ağlarda..(sadece Facebook'tan bahsetmediğimi söylememe gerek yok sanırım). Etsy'de öne çıkabilmek, tanınmak, satış yapabilmek, ciddi bir mesai ve süreç gerektiriyor. Ne kadar emek verirseniz o kadar geri dönüşü oluyor.

      Sil
  74. Merhabalar
    Yaklaşık bir yıldır etsy üzerinden yastık kılıfı satışı yapmaktayım
    Benim sorum vergilendirme ile ilgili olacak
    Yapılan satışları vergilendirmemiz gerekirmi?
    Ne tür vergi sınıfına giriyor bu dal işin evde yapıldığını düşünürsek
    Maliyenin bu konularda çok ciddi cezalar kestiğini duyuyor ve okuyoruz
    Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @erdogan dursun

      Fatura kesmek en doğru hareket olacaktır, gerekli bilgiyi en yakın vergi dairesine giderek bizzat öğrenmeniz en sağlıklısı.

      Hayırlı satışlar dilerim,

      Sil
  75. Merhaba ,

    Ben de 10 gün önce bir dükkan açtım fakat şuana kadar sadece 2 satış yapabildim. Sizce yanlış yaptığım bir şey mi var ? Bir göz gezdirip yardımcı olursanız sevinirim

    http://www.etsy.com/shop/SadekarsTreasure

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @SadekarsTreasure

      10 gün içinde 2 adet satış, hem de yeni bir dükkan için Etsy'de çok büyük başarı sayılır. İlk satışı için aylarca bekleyenler var :) Ne yapıyorsanız aynısını yapmaya devam edin :)

      Sil
  76. Sevgili Limon Yeşili,

    Tüm bu sorulara sabırla, içtenlikle, doğru ve eksiksiz bir şekilde cevap verebildiğin için seni tebrik ediyorum, yazın yeni kullanıcılar ve kullanıcı adayları için çok faydalı, kesinlikle. Ben de yıllar önce açtığım ama Etsy hesabımı yeniden canlandırmaya karar verdim, dün gece. :)

    Size de, bana da bol satışlar! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @beril öke gülen

      Sevgili Beril, ziyaret ettiğin, okuduğun için ben de sana teşekkür ederim. Bol ve hayırlı satışlar dileğiyle :)

      Sil
  77. ben bu paypal olayını hala anlamadım...bireysel hesap açtığımıda yeterli olmuyormu? her işlem için paypal damı ücret alıyorki ????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Adsız

      Paypal her işlem için ücret almıyor. Diğer bir ifadeyle siz PayPal hesabınızdaki parayı banka hesabınıza transfer ederken PayPal herhangi bir kesinti yapmıyor. Yalnız PayPal hesabınızdan kredi kartına transfer ederken kesinti yapıyor. Zaten o yüzden genelde banka hesabına transfer ederiz.

      Sil
  78. Merhaba ben etsy de dukkan acmayi dusunuuorum acaba bu dukkanda vergi mukellegi oluyomuyuz fatura kesiyormuyuz yoksa direk satis mi uapiyoruz teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Adsız

      Etsy vergi ödemeyle ilgili bir zorunluluk koşmuyor, daha doğrusu satıcıların vergi mükellefiyeti Etsy'nin ilgilendiği bir alan değil. Yine de en doğrusu fatura kesmek.

      Sil
    2. Merhaba Limon Yeşili. Öncelikle bu faydalı blog için çok teşekkür ederim. benim sorunum şu. etsy ye yaklaşık 1 ay önce üye olup dükkan açıp ürrün ekledim. ürünleri eklerken, üst kısımda hesabınız askıya alındı ibaresi görününce iletişime geçtim ancak hiçbir yanıt gelmedi. dün akşam farklı bir mail adresi ve paypal hesabı ile tekrar üye olmaya çalıştım ancak akibeti aynı. sebebini sorduğumda yanıt vermedikleri için, çok merak etmekteyim ne yanlış yapıyorum. hesabım askıda olduğu için etsy forumlara da ulaşamıyorum. bu konuda bilgin var mı neden süekli askıya alıyorlar hesabımı

      Sil
  79. Meraba,
    Bir dükkan açtım ve ürünümü koydum ama tanıtım konusunda sıkıntılar yaşıyorum...eğer sizin için de uygunsa bir göz atabilir misiniz? Teşekkür ederim:)

    https://www.etsy.com/listing/183577624/abc-wallet?ref=shop_home_active_1

    YanıtlaSil
  80. Merhabalar, öncelikle böyle bir yazıyı kaleme aldığınız için, birçok kişinin sır gibi sakladığı bilgileri açıkça sunduğunuz için teşekkür ederim :) (Oysa ki yurt dışına satış yapan Tüm Türk satıcılar bizim için gurur olmalı, en azından ben böyle düşünüyorum)
    Benimki şimdilik yalnızca bir fikir, dilerim bir gün bende bir gün cesaretimi toplayıp, etsy de satış yapmaya başladığımda konuyla ilgili soru sorarım size...

    YanıtlaSil
  81. Harikasınız!!! Çok teşekkürler :)
    Ve iyi bayramlar.....
    Ayça

    YanıtlaSil
  82. Merhabalar
    Öncelikle bilgiler için teşekkürler. Bu yazıdan cesaretle etsy de bir hesap açtım.
    https://www.etsy.com/shop/rumeysauysal?ref=hdr
    Şimdilik iki sey ekledim . Daha yaptığım pek çok sey var (takı patchwork gibi). Yalnız satılır mı satılmaz mı kaygısıyla hepsini eklemedim. İngilizcem az buçuk var. Dışardan da alışveriş yapmışlığım var ama etsyden henüz bir şey almadım.. önerileriniz varsa çok sevinrim. neler ilave edebilirim gibi yahut satış yapabilir miyim..
    Çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  83. Merhaba bende ETSY de birkaç ürün listeleyeceğim. ama 0.20 dolar ödeme bölümünde fatura adresi istiyor. Eve faturamı gelecek. Ürün listeleme ve satma için 0.20 dolar+%3,5 komisyon dışında bize herhangi bir borç çıkarıyor mu? Cevaplarsanız sevinirim .Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  84. Bütün açıklayıcı yazınız ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim, gerçekten faydalı oldu. Ancak en zoru satış yapmak. Satışları nasıl artırabiliriz, hareketlendirebiliriz, püf noktaları nedir? Bu konuda da desteklerinizi bekliyoruz. Sevgiler

    YanıtlaSil
  85. Biz hali klozet takimi filan satisi yapmak istiyoruz kendi imalatimiz bu site paralimi nasil yuruyo kargo alim satim nasil oluyor acikca anlatirmisiniz

    YanıtlaSil
  86. öncelikle herkese merhaba. biz 2 arkadaş genç girişimci :) bu site vasıtasıyla satış yapmak istiyoruz. amacımız cok büyük olmamakla beraber ek gelir diyelim. sayfamızı oluşturduk fakat resim yüklediğimizde onunla alakalı bir dünya soru var özelliklerinden fiyatına kadar. sayfayı türkce diline cevirsekte tam anlamını vermediği için bazı noktalarda sıkıştık. örneğin yurt dışındaki bir alıcı bizden malı alırsa diye düşünürsek. istanbulda olduğumuz için nakliye işlem süresini ne yapmamız gerekir? biz 3-5 iş günü ile 1-2 hafta aralıgında kaldık 5 günde gitmez diye düsünüp 1-2 hafta yaptık acaba bu alıcı için olumsuz olur mu sonuçta süre uzun. 2.sorum ise oda nakliye ile alakalı. gemi ile alakalı bir soru galiba çeviride gemi yazıyor cünkü. onu TR seçtik. birde maliyet bölümünde 2 rakam aralığı belirlememizi istiyorlar. onuda az anlatır mısınız. atıyorum 50 dolarlık bir malımız var diyelim. ilk değere 50 yazıp 2. degere ne yazmamız gerekiyor ve 2.değer deki rakam ne anlamına geliyor ilk rakam kargosuz fiyat 2.rakam kargolu fiyatı mı bu konularda az aydınlatırsanız çook sevinirim birde sayfamız dolu gorunmesi için BaNNER ı sayfamızda nasıl yapabiliriz. az uğrastık fakat beceremedik. teşekkür eder bol kazançlar dilerim.

    YanıtlaSil
  87. Hiç yorumu olmayan bir blog sahibi olarak yazdıklarınız bana müthiş ışık tuttu diyebilirim. Oldukça açıklayıcı anlatımınız, yüreklendirici tavrınız için çok teşekkürler! Ayrıca dükkanınızdakileri de çok beğendim! Bol kazançlar dilerim! :)

    YanıtlaSil
  88. Merhaba, yararli bilgiler icin cok tesekkurler! Benim sorum, shop'u acarken, bankanin yurtdisindan olmasini istiyorlar, bunu nasil halledebilirim acaba? Cok tesekkurler!

    YanıtlaSil
  89. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  90. mrb bilgilerinizi insanlarla paylaştığınız için teşekkürler.benim gibi etsy de dükkan açmak isteyen insanları cesaretlendiriyorsunuz..kısmetse bende sene sonun doğru bir düükkan açmak istiyorum.şimdi ön bilgi için araştırmadayım..yazılarınızdan çok faydalandım..TEŞEKÜRLER

    YanıtlaSil
  91. merhaba bu güzel paylaşımlar için çok teşekkürler. etsy öyle yönlendirdiği için paypal de bir ticari hesap açtım. ancak bazı komisyonlardan bahsediyor. hem etsy ye hem de paypal'e mi komisyon veriliyor? i ternette çok aradım ama bu soruma cevap bulamadım :((

    YanıtlaSil
  92. Merhabalar birçok insanın etsy dükkanı sorgusuz sualsiz kapadı bi bilginiz varmı?

    YanıtlaSil
  93. merhaba konu açılalı 5 yıl olmuş umarım soruma cvp bulabilirim benim ögrenmek istedigim bana ait olan bir ürünü misal 100 $ a satarsam alıcı bunun faturasını isterse ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  94. merhabalar etsyde 1 aydır dukkanım var ve gyet ıyı ılerlyordum bırden bıre msj atmam engelendı ardından dunde bana bıldırı gldı gırdm dukkanıma etsy hasabınız askıya alınmıştır dedı . nedır bu neden boyle oldu

    YanıtlaSil
  95. merhabalar oncelıkle bu konuyu kaleme aldıgnız için cok tessekkur ederım bır sorum olcaktı benım etsy de dükkanım var 1 ay oldu gyt ıyı ılerlıyordum fakat bır kac gun once msj atmam etsy tarafından engelendı ardından etsy tarafından hesabım askıya alındı odencek faturam vardı odedım ondan oldugnu düşünuyorum fakat hala acılmadı .neden askıya alınıyor askıya alınıyorsa bunu nasıl duzeltebılırız .ben braz etsy yardımdan arastırdım fakat net bır cevap yok bnde ingılızceyı cok ıyı bılmıyorum kac gundur magdur durumdayım bana bu konuda yardım edersenız cok mtlu olurum tesekkürler.

    YanıtlaSil
  96. bir de bizden para almıyor de mi ? yoksa her satışta .0.3 dolar kar mı sağlıyor? hiç satış yapmasak bile kayıtlı olduğumuz sürece bizden para alıyor mu?

    YanıtlaSil
  97. merhabalar, etsy de dükkanım var ama takipçilerimi nasıl arttırılabilir ? ve paypal ile ödeme kabul ediyorum ama diğer visa mastercard gibi ödeme şekillerinle nasıl ödeme alabilirim ? teşekkürler.

    YanıtlaSil
  98. Merhabalar,
    Etsy de dükkanı açtık ama arama motorunda dükkanın adı yada ürünlere koyduğumuz tag lerden birini yazınca sonuç alamıyoruz. ödemeleri yaptık. kontrol ediyoruz ama bi sorun göremedik.atladığımız bişey mi var acaba

    YanıtlaSil
  99. Merhaba bir soru soracağım burada fiyat belirlerken kargo fiyatını da dahil ederekmi dükkana bir şey yerleştiriyorsunuz

    YanıtlaSil
  100. Merhaba.
    Ben etsy de yöresel kilimler satıyordum fakat Sayfam kapatıldı sattigim kilimlerin hepsini onarimlarını yapıp temizleyip satışa sunardim sayfamın kapatılma sebebini bilmiyorum musterilerimle herhangi bir sıkıntı yasamadim. Ve yeni bir sayfa açmak istesem bile başka şahıslar adına resim bile yüklemeden Sayfam kapatılıyor. Sizce bunun sebebi nedir ?

    YanıtlaSil
  101. Merhabalar ,bende yeni bir ETSY dükkan sahibiyim . Pattern satışı yapıyorum .
    Bir pattern i 2 dilde ( ingilizce ve Almanca ) aynı yere seçenekli şekilde koymak istiyorum fakat bi türlü beceremiyorum . Bunu neresinden yapmam gerekiyor . Eğer bunun yanıtınıalabilirsem çok büyük sevaba gireceksiniz , 3haftadır kurcalamadığım yer kalmadı ama bi türlü bulamadım :( Ayrı ayrı koymak zorunda kalıyorum ,hem dükkanın görüntüsü çok kalabalıklaşıyor, aynıpattern görüntüleriyle , hemde her ikinci koyduğum pattern başına 0,20$ boşuna ödüyorum . Şimdiden çokteşekkür ederim . Saygılar...

    YanıtlaSil
  102. Merhaba iyi akşamlar,

    Etsy üzerinde yeni bir dükkan açıp ilk ürünümü koyduktan sonra üzerinden bir gün geçince dükkanım anlamsız bir şekilde kapatıldı. Gönderdikleri mail de satış politikalarımıza uymayan nedenlerden dolayı hesabınız kapatılmıştır, yeni hesap açsanız da tekrar kapatılacaktır gibisinden de ufak bir açıklama yapıldı ama detaya girilmemiş. Yanlış yaptığımız bir yer mi vardı? Cevap verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  103. Merhaba size bir sorum olacak. Bizim bir işletmemiz var, ürünlerimizi web adresimizden satacağız. Aynı ürünleri eysyden dükkân açıp satabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  104. merhaba
    etsy de yeni dukkan actim
    fakat arama cubuguna dukkanin isimni yazdigimda cikmiyor sizce neden olabilir

    YanıtlaSil
  105. Merhabalar. Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ben yardimlarinizla etsy de bir dukkan actim. Dukkanim görünüyo.ama arama yaptiğimda ürünlerim görünmüyo. Ürünler hersey hazir. Yukarida active de diyovama sanirim yayinlanmiyo.bacaba yayinlanmasi icin beklemem mi gerekiyo yoksa baska bir sorun mu var. İlginize yeniden tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  106. Merhaba ben dukkan actim fakat urunlerim aramada gorunmuyo. Neden kaynaklaniyo olabilir.

    YanıtlaSil
  107. merabalar arkadaşlar. Benim sorum şu etsy de satış yapabilmek için vergi mükellefiyeti gereklimi ve ödemeleri ne şekilde alıyoruz banka hesabı açmak v.s izlememiz gereken aşamalar nerlerdir?? şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  108. herkese merhabalar. etsy de dükkan açmak istiyorum ama birtakım soru işaretleri var. ilk soru firma olmak gereklimi ve vergi ne oranda çıkıyor.ikinci soru banka ödemeleri hakkında yurt dışında ödeme alabilmek için neler yapmalıyız? dikkat etmemiz gereken hususlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim teşkkürler

    YanıtlaSil
  109. Size bir sorum olucak. Etsy'de profil fotoğrafını degistiremiyorum nasıl oluyor?

    YanıtlaSil
  110. iyi günler sizi rahatsız ediyorum ancak takip ettiğim kadarıyla konuya bir siz vakıfsınız .Benim sorunum etsy de bir dükkan açtım ürünlerimin fotolarını çektim buraya kadar her şey tamam ancak shopping policies bölümüne istediğim metni ekleyemiyorum. her şeyi denedim. adım adım açıklayabilirmisiniz hangi bölümden istediğim metni ekleyebilirim. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

    YanıtlaSil
  111. iyi günler sizi rahatsız ediyorum ancak takip ettiğim kadarıyla konuya bir siz vakıfsınız .Benim sorunum etsy de bir dükkan açtım ürünlerimin fotolarını çektim buraya kadar her şey tamam ancak shopping policies bölümüne istediğim metni ekleyemiyorum. her şeyi denedim. adım adım açıklayabilirmisiniz hangi bölümden istediğim metni ekleyebilirim. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

    YanıtlaSil
  112. Vermiş olduğunuz değerli bilgiler için sonsuz teşekkürler. Ben de etsy de satış yapmak istiyorum. ancak bildiğim kadarıyla paypal Türkiye den çekildi ödemeler için buna alternatif bir sistem var mı? Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  113. Peki birşey çok önemli etsyde dükkan açtım varsayalım ,vergi mükellefi olmak gerekli mi,yoksa etsy mi üstleniyor ,maliyeye söz konusu

    YanıtlaSil
  114. Merhaba ben etsy de profil oluşturdum. Dükkan açamadım çünkü yık 2017 itibariyle paypal kaldırıldı ülkemizde. O yüzden fatura bölümünde kredi kartı bilgilermi istiyor güvenlk numarasına son kullanma tarihine kadar. Bana güvenli gelmedi yazamadım numaramı. Ama dükkanımı da açamadım o yüzden. Yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  115. Merhaba bende Gülşah hanımla aynı durumdayım. Türkiye'de artık paypal olmadığı için Etsy ve Ebay kullanmak bi hayli güç ama gerçekten Etsy'i kullanmayı çok istiyorum. Lütfen alternatif yolları bizimle paylaşırsanız çok memnun olacağız. Şimdiden teşekkür ediyorum umuyorum en kısa zamanda birisinden cevap alabiliriz.

    YanıtlaSil
  116. Merhaba k
    işisel satışlarda Türkiye vergi yasaları gereği bir vergi cezası vs. gibi bir sıkıntı olur mu??

    YanıtlaSil
  117. merhaba yazınız çok güzel teşekkürler

    YanıtlaSil
  118. Merhaba bilgiler için çok teşekkür ederim yorumlar da bulamadım sormak istiyorum. Etsy de müşteri ödeme bölümünde kargoyu ve ücreti ödüyor ya bizim hesabımıza para hemen mi yatıyor. Malum herkesin cebinde yurt dışı gönderi ücretini ödeyecek para yok. Cevaplar için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Rica ederim 😊 Hem ürün hem kargo ücreti müşteri siparişi verdiği anda Etsy hesabınıza geçiyor. Ancak banka hesabıma aktar dediğiniz zaman 1-2 gün alabiliyor. Yalnız 600 TL altındaki parayı çektiğiniz zaman Etsy 42 TL+KDV kesinti uyguluyor ( örneğin 200 TL çektiniz kesinti yapılarak geliyor hesabınıza) parayı bekleteyim 600'ü geçince çekerim derseniz, maksimum bekletme süresi 1 ay. Haliyle hem bu kesintiye maruz kalmamak, hem de siparişi bekletmeden kargolamak için kargo ücretini önden verip kargolamak gerekebilir. Bu konuyla ilgili detaylı açıklamaları Etsy Payments Türkiye'ye geldi adlı yazımda bulabilirsiniz. (Sağdaki listeden ulaşabilirsiniz.)

      Sil