4 Ocak 2011 Salı

DIY İnci Gelin Takıları

Sık sık internette çok şık takı-aksesuar modelleri görürüz ama ya çok pahalıdır ya da aynısından yapmak imkansız görünür. İşte, gelin adayları için kendinizin yapabileceği ancak bir o kadar şık ve göz alıcı birkaç kolye ve bilezik derledim.

Yukarıdaki kolyeden yapmak için, farklı boyda incilerden en az 10 sıra dizip, daha sonra burarak ya da örerek oluşturacağınız bir kolye kuyumcudan alınmış kadar şık ve hoş duracaktır. Hatta gri, pembe ve beyaz incileri bir arada kullanabilirsiniz. Elbette gerçek inci olmak zorunda değil :) Tahtakalede her taşçıda farklı renk, şekil ve boyda kültür incileri bulabilirsiniz. Pembe-beyaz, pembe-gri, gri-beyaz kombinler müthiş duracaktır.

İncilerle yukarıdaki gibi uzun bir kolye de çalışabilirsiniz. Ucundaki büyük parlak çiçekten Tahtakale Marpuççular Çarşısı'nda bulabilirsiniz:

 
Pembe Kolye JCrew

 

Bilezik JCrew

Yukarıdaki kolye ve bileklikler büyük yuvarlak incilerler ve parlak toplarla yapılmış. Tahtakaledeki dükkanlarda o kadar farklı boy ve şekilde inciler var ki, çeşitleri gördüğünüz zaman kendi tasarımlarınız zihninizde canlanacaktır. Parlak topları da aynı şekilde Marpuççular'da bulabilirsiniz. Kalın bir zincire rastgele şekilde de tutturabilirsiniz.

İnci Yaka Kolye: LuLu's

Bu biraz boncukla örgü bilgisi gerektiren bir model. Fikir vermesi açısından yer verdim.

Bir sonraki yazımda aşağıdaki saç aksesuarına yer vereceğim. Bu saç bandı canlı bir bitki ile yapılmış ve güzel haber ise aynısını kendiniz de çok kolay şekilde yapabileceksiniz.

 

1 yorum:

  1. nasıl zevkli seçimler..becerikli hanımlar hiç durmasın ben yalnız seyredebiliyorum:)

    YanıtlaSil