26 Mayıs 2011 Perşembe

Kendin Yap/DIY Takı Sunum Kartları

Takı-aksesuar tasarımları yapıyor ve online olarak satışını yapıyorsanız, gönderim için ürünlerinizin şık, sağlam ve pratik bir şekilde nasıl paketlemeniz gerektiği konusu büyük ihtimalle sizin için de sıkıntı oluşturuyordur. Ben de, ilk başlarda bu konuyla ilgili hiçbir bilgim ve deneyimim olmadığı için, zaman içinde takı ve aksesuarlarımı farklı şekillerde, farklı yöntemlerle paketleyerek gönderdim. Ama işin doğrusu çoğu pek içime sinmiyordu.


Elbette bu iş için resimlerde görünen kartlardan satılıyor. Üstelik üzerine isminizi, markanızı, istediğiniz yazıyı, resmi istediğiniz şekilde bastırarak kişiye özel tasarımlar da yaptırabiliyorsunuz. Benim şuan bu kartlardan yaptırma imkanım yok, ama küpe, bilezik, kolye ve tokaların da güzel ve sağlam bir şekilde sunumunu yapmak istiyorum.

Ben de evdeki malzemelerle aşağıdaki kartları yaptım :) Hem de elimdeki malzemeleri değerlendirdiğim için ayrıca mutlu oldum. Tam bir geri dönüşüm projesi oldu.








Kullandığım malzeme ise sadece karton ve pasta kağıdı!

Kartonları küpe, bilezik ve kolye takabileceğim boyutlarda keserek üzerine süs kağıtlarını yapıştırdım. Hepsi bu :)

Takılar üzerlerinde nasıl duruyor? :)

6 yorum:

  1. Çok şık ve zarif görünüyor. Ben çok beğendim. Ellerinize sağlık, güzel bir fikir ayrıca.

    YanıtlaSil
  2. @ MARİFETLİ PERİ

    Çok teşekkür ederim sevgili Marifetli Peri, sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. merhaba.yazılarını hevesle bekliyorum.her şey çok profesyonelce senin elinde.okuduğun bölümle de alakalı mı acaba? Ama arayı çok açtın.bi ara artık yazmayacaksın sandım.temponu ve hayatını tabii ki bilemem ve saygısızlık etmek de istemem ama kaliteli tavsiyelerini,takip ettiklerini öğrenmek için bekleyip duran birileri var burada yani.bu arada fikir de süper.ellerine sağlık.bir kez daha çok şık bir iş çıkarmışsın.

    YanıtlaSil
  4. @ASLI ERKAN

    Sevgili Aslı, ne diyim sonuna kadar haklısın. Ama öncelikle çok teşekkürler bu mesajın için, samimiyetin beni çok çok mutlu etti. Pazartesi'ye yeni yazı hazır, sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  5. limon yeşili, bloğunu 10marifette yazarken izlemeye almıştım.Sevgili Aslı(Atölye Miskin) tekrar hatırlattı bana, sanırım, tecrübelerinin yanısıra eğitimini aldığın bölümünde bu bilgi deryasının oluşumunda rolü var.Bunları bizlerle paylaşman ise apayrı bir incelik.Bugün sorularımla çok sıkmadıysam eğer;yukarıdaki şekilde paketledikten sonra doğrudan balonlu zarfa mı koyuyorsun?

    YanıtlaSil
  6. @Noblesse

    Estağfurullah, yorumlar beni çok mutlu ediyor, seve seve cevaplıyorum :) Güzel sözlerin için çok teşekkürler öncelikle.

    Soruna gelince, küçük hediye kutuları alıyorum toptancıdan, bu şekilde şeffaf poşete koyduktan sonra o hediye paketlerine koyuyorum, sonra balonlu paketle sarıyorum. O şekilde en son gönderim yaptığım kutuya ya da poşete koyarak gönderiyorum.

    YanıtlaSil