6 Ocak 2011 Perşembe

Sukkulent Bitkisi ile Düğün Dekorasyonu ve Aksesuarları

Önceki yazımda yukarıdaki muhteşem saç bandının ve bilekliğin canlı bir bitkiden yapıldığını ve aynısını sizin de yapabileceğinizi söylemiştim. Bu saç bandı ve bileklik Martha Stewart Wedding için hazırlanan "Metalik" temalı düğün çekiminden.

 
İlk önce bu çekimin tümünü görmenizi şiddetle tavsiye ederim. Tam bir göz ziyafeti.

Enterasan olan saçta ve bilekte gördüğünüz çiçeğin aslında canlı bir bitki olması. Bitkinin adı sukkulent (Succulent).Gövdesi etli ve sulu bir bitki türü. O kadar güzel formlarda cinsleri var ki, hem evde hem organizasyonlarda, hem dekor objesi hem de saç-kıyafet aksesuarı olarak kullanılmaya çok müsait ve harika tasarımlara imkan veren bir bitki.


Amerikan evlilik endüstrisini ele geçirmiş bir bitki desek yanlış olmaz. Sofra, sandalye, pasta, duvar..vs gibi her türlü süslemede, gelin buketi, damat yakalığı gibi aksesuarlarda ve takılarda kullanılan bir bitki. Ayrıntılarda kullanılan minik cinslerinden ve yapraklarından tutun da sukkulent temalı düğünler bile mevcut. Resimdeki saç bandına gelince..Sadece metalik altın renkte sprey boya ile boyayarak yapılmış. Ama ne kadar müthiş görünüyor öyle değil mi?
 


 


 




Aşağıdaki düğünlerde sukkulentler düğün teması içinde ana çiçek olarak belirlenmiş. Gelin buketinde, damat yakalığında, masa düzenlemesinde, sandalyelerde.. kullanılmış.

Düğünün tamamı burada.

Diğer düğün:


Gelin Buketleri:
 
Düğünün devamı

Düğünün devamı

Düğünün devamı

Düğünün devamı

Bilekliğe ne dersiniz?

Düğünlerin tamamını görüntülediğinizde, bu bitkinin nerelerde kullanılabildiğini görebilir, kendi düğününüzle ilgili fikirler alabilirsiniz. Tek başına basit bir bitki gibi görünüyor ancak doğru düzenleme içinde, uygun objelerle birlikte kullanıldığında müthiş bir dekorasyon objesi haline gelen ve farklı kullanımlara imkan veren harika bir bitki.

1 yorum:

  1. Merhaba,
    Bitkiyi görünce şaşırdım, bir kaç ay önce arkadaşımdan alıp diktim, çok farklı ve güzel bir bitki, ama dekorasyonda veya aksesuar olarak kullanmayı hiç düşünmemiştim.:) İyi fikir...

    YanıtlaSil