6 Kasım 2011 Pazar

Brandtalks: Burada Marka Konuşur, Marka Konuşulur!



1 Kasım'dan itibaren e-ticaret sektörü üzerine yazılarımla Brandtalks'tayım.

Brandtalks nedir?

Brandtalks'ta marka sohbetleri yapıyoruz. Markaları, reklamları, son haberleri, sosyal medyayı, dijital dünyayı, teknolojiyi konuşuyoruz..ve gençliğin diliyle konuşuyoruz.

Benim Domino's Pizza ile ilgili ilk yazıma buradan, Etsy.com ile ilgili diğer yazıma buradan ulaşabilirsiniz. 

Brandtalks Facebook sayfası burada

Siteyle ve yazılarımla ilgili fikirlerinizi, yorumlarınızı her zaman beklerim. Ayrıca yazmamızı, paylaşmamızı istediğiniz konular varsa onları da buradan ya da Brandtalks üzerinden paylaşabilirsiniz. 

Herkesin mübarek kurban bayramını kutlarım, bayramın tüm insanlığa iyilik getirmesi dileğiyle, sevdiklerinizle birlikte mutlu ve huzurlu bayramlar!

3 yorum:

  1. İlk yazını da bir çırpıda okudum Limon Yeşili, başarılar dilerim.Hayırlı olsun. Sevgiler çok...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Yazılarınız sayesinde çok faydalı bilgiler edindim.Emeğiniz için çok teşekkür ederim.Etsy ile ilgili bir sorum olacak, yanıtlayabilirseniz çok mutlu olurum. 50$ lık ya da 500$ lık bir ayakkabı satmak istediğimizde bizim fatura kesmemiz gerekiyor mu? Meblağ bu noktada bir farklılık yaratıyor mu? Yoksa faturayı alıcı için etsy mi kesiyor gitti gibiyor vb. sitelerde olduğu gibi? İyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil
  3. @nazsevik

    Çok çok teşekkür ederim, böyle güzel yorumları okuyunca inanılmaz motive oluyorum. Sevgilerimle

    @Adsız

    Merhabalar,

    Çok teşekkür ederim, faydalı olduysa ne mutlu :)

    Sorunuza gelince önce bir düzeltme yapmam gerek. Gittigidiyor, Etsy..gibi siteler sizin adınıza alıcı için fatura kesmiyor, kendi adlarına fatura kesiyorlar. Yani satıcıların gelirlerini faturalandırma sorumluluğu satcılara ait. Buraya kadar kesin. Ancak bundan sonrası biraz muğlak, zira bu tip sitelerde belli bir seviyenin üstünde satış yapanlar gelirlerini faturalandırmak zorundalar. Ancak bu seviye tam olarak nedir, bununla ve kendi şartlarınızla ilgili en sağlıklı bilgiyi bir vergi dairesine giderek öğrenirseniz daha iyi olur. Onlar en azından sizi yönlendirirler.

    Her zaman beklerim, sevgilerimle

    Selin

    YanıtlaSil