18 Temmuz 2010 Pazar

Kendi 30 sn.'lik Reklamınızı Hazırlayın

Siz de kendi ürünlerinizle yukarıdaki gibi bir video yapmak ister misiniz?
Üstelik ücretsiz.

Animoto.com adlı site ücretsiz olarak 30 sn’lik videolar hazırlama imkanı sunuyor. Üstelik fon müziğini isterseniz sitenin sunduğu şarkılar arasından seçebilir, isterseniz bilgisayarınızdan yükleyebilirsiniz.

Site İngilizce ama İngilizceyle çok aranız yoksa bile üstesinden gelinebilir. Burada biraz anlatmaya çalışacağım, yine de aklınıza takılan ya da sormak istediğiniz olursa yorum gönderebilirsiniz.


-Öncelikle animoto.com'a girerek sağ üst köşede yer alan SIGN UP butonuna tıklayın. Açılan sayfada sol sütunda yer alan "Basic", seçeceğiniz üyelik biçimi. Hemen altındaki “Try It Now” kısmına tıklayarak gelen sayfada isim, soyisim, e-mail adresi ve şifre ile üye oluyorsunuz.

Bu şekilde “basic üyelik” sahibi oluyorsunuz ve sınırsız sayıda 30 sn’lik video yapma hakkınız oluyor. (Yıllık ücretli üyelik seçenekleri de var ve elbette çok daha fazla imkanlar sunuyor)
Elbette farklı videolar yapabilirsiniz. Arkadaki fon müziğini değiştirerek romantik bir albüm oluşturabilirsiniz mesela :)


-E-mail adresi ve şifrenizle giriş yaptığınız zaman önünüze direk video oluşturmaya başlayabileceğiniz sayfa açılıyor. “Create One”a tıkladığınızda stil seçenekleri geliyor. “Styles” başlığı altındaki “Animoto Originals”ı seçebilirsiniz.

Açılan pencerede sağ alt köşedeki mavi “free” linkine tıklayın.


-Burada görüldüğü gibi 3 seçenek var: Fotoğrafları bilgisayarınızdan yükleyebilir, sitedeki mevcut grafiklerden seçebilir ya da flickr, facebook, picasa gibi sitelerdeki fotoğraflarınızdan aktarabilirsiniz. Şimdilik bilgisayardan yüklemeyi seçiyorum:



-Açılan pencerede bilgisayarımdan istediğim fotoğrafları seçerek yüklemeye başlıyorum. İlk fotoğrafı yükledikten sonra alt sırada bazı simgeler çıkıyor:

Add More: Bir sonraki resmi yüklemek için
Add Text: Fotoğrafarın arasına metin koyabilirsiniz. Örneğin ben videomda resimlerin aralarına dükkan ismimi ve web adresimi yazdım.
Rotate: Resmi yükledikten sonra döndürebilirsiniz.
Duplicate: Aynı resmi kullanacaksanız tekrar yükleme yapmanıza gerek yok. Resmin üzerine tıklayıp “Duplicate” derseniz aynısından bir tane daha koyar.
Delete: Silmek istediğiniz resme tıklayıp ardından “Delete” deyin.
Shuffle: Resimleri rastgele karıştırmak için.


Resimleri sırayla yüklemenize gerek yok. Hepsini yükledikten sonra sürükleyerek sıralarını değiştirebilirsiniz. (Tabi ki yazdığınız metni de aynı şekilde sürükleyerek istediğiniz resimlerin arasına koyabilirsiniz. Metin resimlerin arasında T şeklinde görünen karedir)

-Tüm resimleri yükledikten dilerseniz metin de yazdıktan sonra sıralarını sürükleyerek düzenleyip, simgelerin en sağındaki "done" tuşuna basın.
 

-Karşınıza gelen sayfada sizden fon müziği seçmeniz istenecek. Sitedeki müziklerden seçebilir ya da bilgisayardan yükleyebilirsiniz. "Select from our collection"ı tıklıyorum.


Sitedeki müzik seçeneklerini şiddetle tavsiye ederim. Farklı müzik tarzları ve gerçekten harika şarkılar var. Üstelik seçmek için dinleyebiliyorsunuz. Şarkıyı belirledikten sonra sağındaki “select”i işaretlemeniz yeterli. Ardından gelen sayfada "Continue" butonuna tıklayın.

-Gelen sayfada video ismi ve açıklamayı girin. "Producer Name” bölümüne gireceğiniz isim, videonuzun sonunda “Created By" şeklinde yer alır. O sebepten tasarımcı isminiz ya da dükkan isminizi girebilirsiniz ve hazırladığınız videonun çeşidine göre farklı şekilde adlandırabilirsiniz.


-Doldurduktan sonra"Create Video"ya tıklayın. Videonuzun işlenmesi birkaç dakika sürebilir. Pencereyi kapatmayarak bekleyin.

  -Vee bittiğinde karşınıza videonuz gelecek. Aynı zamanda video sistemdeki mailinize de otomatik olarak gönderiliyor.
 

-Videonun sağ alt köşesinde yer alan “Video Toolbox” butonundan videoyu silebilir, düzeltebilir ya da yeni bir video oluşturabilir, aynı zamanda videoyu blog veya websitenize yerleştirebilir, facebook profilinizde paylaşabilir, benim yaptığım gibi blog post olarak yazabilir ve youtube gibi sitelere taşıyabilirsiniz.

Umarım bu özellikler işinize yarar ve faydalı olur. Sormak ya da eklemek istediğiniz olursa bu yazıya yorum gönderebilirsiniz.

12 yorum:

  1. Sanırım sakin bir kafayla bakmam gerekecek,şöyle bi bakınca zor geldi:)).

    Ama ürünlerin çok güzel çok beğendim çok zevkli..

    YanıtlaSil
  2. :) Sadece ben biraz ayrıntılı anlattığım için karışık gelmiş olabilir :) Yine de aklınıza takılan bir şey olursa yazın lütfen.

    YanıtlaSil
  3. aa süpermiş bu. ben daha önce rockyou.com'u kullanarak slayt hazırlamıştım ama play/pause seçeneği yoktu. linki açar açmaz başlıyordu. bu site daha güzelmiş. yapıcam en kısa zamanda. teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil
  4. Selamlar,

    Daha önce "hobicell" adıyla yayın yapmakta iken, google ın sorunları yüzünden adres değişikliği yapmak zorunda kaldım. Yeni adresim şu anda size yazdığım isimledir. Beni buradan takip ederseniz çok sevinirim. Sevgiyle sağlıcakla kalınız.

    Berat kandiliniz kutlu, dualarımız kabul ve makbul olsun...

    http://hobibox.blogspot.com/

    Hobibox-Afet Ergü

    YanıtlaSil
  5. selam, bu konuyu izniniz olursa sizi link göstereret yayınlamak isterim, faydalı şeyleri daha çok kişiye ulaştırmak adına... cevaıbınızı bekliyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Afet,

    Sizin de kandiliniz mübarek olsun.

    Elbette yazıyı yayınlayabilirsin,

    İlgin için çok teşekkür ederim!

    YanıtlaSil
  7. Arkadaşım çok teşekkürler harika anlatmışsın. Ben de hemen yaptım.Senin de çok güzel olmuş ellerine emeğine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Arkadaşım gayet güzel anlatmışsın. Hiç de karışık değil. Yapmaya başlayınca gayet kolay ve sonuç da hakikaten çok güzel... Çok teşekkür ederim.Benim videomu da buradan görebilirsiniz...

    Berna
    http://hayatiminrenklerikeche.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. herzamanki gibi açıklamalarınız çok güzel ve anlaşılır.sizi takip ediyorum.kadıköy de bastırdığnız karvizitler çok güzeldi.nerde yaptıdınız acaba?slm

    YanıtlaSil
  10. nacydays, kartvizitleri Şenesenevler'de ozalitçide bastırdım :)

    YanıtlaSil
  11. Limon yeşili, harika anlatımın sayesinde bende kendime bir reklam hazırladım. çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  12. Kapkara Camdan Kelebek- Rica ederim :) Videonu izledim, harika olmuş. Ben de sana sorayım, arkadaki efektleri nereden yaptın? Sevgiler.

    YanıtlaSil